lunes, 16 de febrero de 2015

LA GRANJA ANIMAL


Aquesta peculiar pel·lícula d’animació a sigut una forma divertida i exitosa per  comprendre la Revolució Russa.

L’activitat consistia en veure la pel·lícula amb atenció i observar els paral·lelismes amb la Revolució Russa (personatges importants, pactes, formes d’actuar i fins i tot pensaments).Aquestes semblances les vam estudiar amb deteniment i en vam trobar moltíssimes.
 A ressaltar hi havia 4 personatges els quals era imprescindible destacar. Al principi de tot el propietari de la granja, el senyor Jones, és un borratxo al que  no li importen gens els animals de la seva granja, no els cuida i els tracta fatal. Els animals troben insostenible la seva situació així que, Mayor el més ancià dels porcs convoca a tots els animals per parla’ls de la força que tenen si s’uneixen i que poden derrocar el règim dictatorial del Sr. Jones, proposa una revolució, i la idea s’accepta. Mayor mor mentre els animals canten el himne de la revolució, llavors els senyor Jones se’n adona de tot i intenta sotmetre de nou als animals, però aquests li fan front tots junts i el fan fora. Una vegada el dictador es fora, Bola de nieve, el  seguidor més proper de Mayor esdevé el líder de la granja. A Napoleón, un altre porc, no li fa cap gracia això ja que ell també té mèrits per ser el líder i a Bola de nieve no l’ha triat ningú. Quan Napoleón té l’ocasió, desterra a Bola de nieve acusant-lo de traïció a la revolució i un cop està fora de la granja es assassinat per agents de Napoleón.
Amb un tancar i obrir de ulls, Napoleón estableix una dictadura, igual o pitjor que la que el senyor Jones va implantar. Per fer-ho Napoleón va anar canviant poc a poc les lleis.
La situació es va tornar a fer insostenible, i el poble va reaccionar amb una nova revolució.
Aquests quatre personatges són:
v  Sr. Jones  à Nicolau II
v  Mayor  à Lenin “el pare de la revolució”
v  Bola de nieve àTrotsky
v  Napoleón à Stalin

NICOLAU II - Últim tsar

Després d'haver observat amb deteniment totes les semblances vam prosseguir contestant diverses preguntes sobre la peli i la Revolució Russa, donant la nostra opinió i buscant informació per internet. Finalment vam llegir uns textos sobre Stalin i la seva implacable dictadura i com ho va fer per aconseguir el poder.


No hay comentarios:

Publicar un comentario