lunes, 8 de febrero de 2016

Caricatures sobre l'Estatut Català


En la imatge nº1 podem observar un cartell dels partits de dretes contra l’Estatut català en el que consta que catalunya gaudirà de privilègis envers la resta d’Espanya i que incita al boicot a productes catalans.
1-      Quan a Catalunya es va fer la reforma de l’estatut fa uns cinc anys, els partits de dretes van fer campanyes contra l’estatut que van recollir milions de firmes per tota Espanya. El que deien era que l’estatut afavoria l’estat català i que volien constituir una nació separada d’Espanya. També es va produir el boicot als productes catalans, destacant el cava. Aquesta situació la podríem igualar a la situació passada que planteja la imatge del cartell.

En la imatge nº2 hi ha una escena en la que hi ha una dona que representa les esquerres, Macià, Azaña amb un nen a les mans que representa l’Estatut i una dona al llit que representa la Segona República. El significat és el naixement de l’Estatut i sembla com si aquest hagués nascut mort per la cares de decepció dels personatges i la figura de la dona de la Segona República també sembla molt afectada, casi sense forces.

1-      L’estatut el van portar al Tribunal Constitucional d’Espanya on van revisar l’estatut duran dos anys. Quan va sortir van dir que hi constaven articles anticonstitucionals i el van retallar en certs aspectes, destacant els federalistes, cosa que també podem comparar amb l’estatut de 1932 de la imatge.

No hay comentarios:

Publicar un comentario