martes, 29 de marzo de 2016

Franco Prudent i Professional

El ministeri de defensa va acollir el 9 de març de 2016 una xarrada que va assenyalar la II República com a culpable del cop d’estat del 18 de Juliol de 1936, i per tant de la consegüent guerra civil que va patir el país.

L'hispanista Stanley Payne va tenir aquesta com la tesi central. Més endavant va catalogar a Franco com un militar extraordinàriament pacient i prudent, elogiant així la seva persona. Fins i tot va arribar a dir que la llei de la memòria històrica és un invent soviètic que tatxava el seu nom.

En aquest sentit va denunciar que la majoria de persones pensin que el cop d’estat va acabar amb la democràcia a espanya en comptes de ser una resposta a una situació de falta de democràcia.

·        Sens dubte la situació en la que es trobava espanya era molt precària, però no oblidem que de barbaritats se’n van cometre a els dos bàndols, no estic d’acord amb que hi hagi un bàndol que pugui ser assenyalat com a culpable d’aquest important conflicte que va ser la guerra civil.
Els que manaven a Espanya en aquell moment eren els del Front Popular, però no feia gaire que hi eren, veníem d’un bienni de dretes i el Front Popular just s’havia situat.
Sobre la qualitat de Franco com a militar crec que no pot ser posada en dubte, va ser un gran militar, sense dubte, però el genocidi cultural que van patir certes zones d’Espanya és injustificable, igual que ho va ser la “depuració”, els terribles afusellaments que va sofrir molta gent.

Partint del punt que Franco de petit va tenir una dura infància, crec que tot i ser un gran militar, el fet de posseir tots els poders d’un país va suposar massa per ell i se li va escapar de les mans amb barbaries com les que va cometre.

       
                                    (Franco amb Hitler)                                                       

No hay comentarios:

Publicar un comentario