miércoles, 14 de enero de 2015

LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL


Hola, després d’una pausa per les festes de Nadal ja tornem a reprendre el bloc en el segon trimestre del curs.  Aquest trimestre l’hem començat amb un tema del que tothom ha sentit a parlar més d’una vegada, la Primera Guerra Mundial.
El primer que vam fer va ser estudiar una mica les causes que la van provocar i informar-nos dels conflictes posteriors a la Gran Guerra. Després de tindre una petita idea de que va suposar vam visitar una pàgina web en la que hi havia una activitat, la qual consistia en llegir uns textos sobre la guerra, que tractaven sobre moviments d’atac, tàctiques de defensa, líders dels diferents països, tractats, aliances...  Seguidament tenies que contestar unes preguntes senzilles i triar opcions sobre que haguessis fet tu com a kàiser alemany. L’activitat em va semblar força entretinguda, ja que sempre hi ha una mica de curiositat per saber si tu haguessis pogut evitar la Primera Guerra Mundial amb les teves decisions com a kàiser. 

Ja ben informats sobre la Primera Guerra Mundial vam passar a la següent activitat, un còmic de 52 vinyetes que tractava sobre la guerra. Cada vinyeta et donava certa informació, la nostra missió era interpretar cada una d’aquestes vinyetes i  fixar-nos en els detalls importants. Tot i que va ser llarg i difícil en alguns moments, crec que es l’activitat que més m’ha agradat! El còmic era d’allò més divertit, tot i el drama que comporta la Primera Guerra Mundial.

Finalment ens vam fixar amb les conseqüències que comportarà un conflicte d’aquestes dimensions. Hem començat a encarar la Segona Guerra Mundial, ja que una de les conseqüències de la primera guerra es el tractat de Versalles, en el qual Alemanya quedava taxada de culpable de tota la guerra, enfonsada en un gran deute econòmic i sense defenses. Molts historiadors consideren un tractat tant estricte la causa principal de la Segona Guerra Mundial. 

(propaganda de l'exèrcit dels EUA per reclutar soldats)

(Dones treballadores tirant el país endavant)


No hay comentarios:

Publicar un comentario