lunes, 23 de febrero de 2015

El crac del 29

 El crac del 29 va ser una crisi econòmica mundial, ja que va néixer a Nova York, i va acabar afectant al món sencer.
ANTECEDENTS:
La Primera Guerra Mundial va situar a Estats Units en una situació privilegiada en vers a la resta de potències mundials, convertint-lo en un gran proveïdor de matèries primeres i productes industrials i alimentaris. Eren temps feliços de alt consum i Estats Units era vista com una societat rica i d’oportunitats . Degut a la riquesa de totes les empreses i del país en general la gent va començar a invertir en accions. L’especulació financera feia guanyar diners ràpidament i les accions estaven realment sobrevalorades.
Els inversos de borsa no són conscients de que les accions ja no valen el que valien abans. La gran demanda dels especuladors fa que el valor de les accions no pari de créixer.
El dijous 24 d’octubre de 1929, cau la borsa de Nova York, això provoca que milers d’inversos s’arruïnin, d’aquets molts avien pagat amb préstecs  dels banc que no podien pagar.
La gent va anar ràpidament a retirar els diners del banc, això va provocar la ruïna als bancs, paralitzant Estats Units econòmicament.

 


L’activitat del crac del 29 que vam fer a classe consistia en informar-nos del que va suposar la crisi del 29, com es va originar i com es va anar expandint. Una vegada informats vam parlar-ne i vam relacionar-ho amb la crisi del 2008. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario